'Kluivert en Raiola balen van tribuneplek in Madrid'

Justin Kluivert wacht nog op zijn debuut in de Champions League. De buitenspeler van AS Roma zat niet bij de selectie tegen Real Madrid.

Volgens La Gazzetta dello Sport is zowel Kluivert als zijn zaakwaarnemer Mino Raiola daar zeer teleurgesteld over. De jonge vleugelaanvaller moest in Santiago Bernabéu, net als Rick Karsdorp overigens, dus op de tribune plaatsnemen. Tot nu toe kwam Kluivert dit seizoen pas drie keer in actie in de Serie A.

Trainer Eusebio Di Francesco lichtte zijn beslissing eerder op een persconferentie toe. "Soms kan zo'n wedstrijd van de tribune voor bepaalde spelers, die denken dat ze het al gemaakt hebben, helpen. Justin moet blijven werken en duidelijk tactisch nog beter worden. Het is te vroeg voor mij om te zeggen dat hij een prima seizoen gaat spelen, maar hij heeft wel het talent."

Justin Kluivert ondertekende afgelopen zomer in Rome een contract tot medio 2023. Bij zijn officiële debuut tegen Torino gaf hij de assist voor de winnende goal van Edin Dzeko, maar daarna kreeg hij amper nog speeltijd. AS Roma draait moeizaam in de Serie A; de nummer drie van vorig seizoen verzamelde slechts vijf punten in de eerste vier speelronden.