Van der Sar wil 'regelmatig doorstoten naar kwartfinale'

Edwin van der Sar ziet mogelijkheden voor Ajax om op eigen kracht de aansluiting met de Europese top terug te vinden.

De algemeen directeur vindt dat Ajax zich zo snel mogelijk weer moet kunnen meten met clubs als Real Madrid en Barcelona. "Daaronder zit een laag waar wij ons tussen moeten nestelen. We hebben de laatste jaren niet vaak genoeg overwinterd en we zouden regelmatig moeten doorstoten naar de kwartfinale. Dat is echt wel de ambitie", klinkt Van der Sar stellig in gesprek met Voetbal International. "Daarvoor moet de begroting groeien naar 150 miljoen."

Ajax wil die hogere begroting dan op eigen kracht realiseren. Voorstellen van buitenlandse investeerders die Van der Sar wel eens krijgt, kapt hij meteen af. "Je moet veel uit handen geven en we hebben een eigen filosofie die dan onder druk zal komen. Het echt grote geld waarmee je de Champions League kan winnen komt ook niet naar een kleine markt als Nederland. We blijven onderdeel van de Eredivisie, dus er zal nooit een eigenaar komen die even zevenhonderd miljoen neerlegt."

"Financieel staan we er goed voor, we hebben een grote schare fans, een wereldwijde uitstraling en een filosofie die staat als een huis", benadrukt de directeur over de huidige situatie. Ajax staat woensdagavond tegen AEK Athene en de andere twee Champions League-tegenstanders zijn Benfica en Bayern München.