Goud voor Sanne Voets op Wereldruiterspelen

De tweede week van de Wereldruiterspelen is goed begonnen voor het Nederlands team. Para-dressuuramazone Sanne Voets reed met Demantur N.O.P. een foutloze proef die haar een score van 73,927% opleverde. Ze ging als eerste van start, maar niemand in Grade IV (beperkingen aan alle vier de ledematen en blinden) kwam over deze score heen en daarmee kreeg Voets de gouden medaille omgehangen.

Twee juryleden gaven haar zelfs een score van in de 75%. Rodolpho Riskalla uit Brazilië werd met 73,366% tweede en het brons ging naar Jensby Sunesen. De Deense liet met haar paard een score van 73.136% noteren. 

“Dit is de eerste stap op weg naar prolongatie van Rio”, aldus Voets. “Dit WK is een serieus ijkpunt richting Tokyo. Uiteindelijk is dát de plek waar het moet gebeuren. De beste worden is één, maar dan wil je de beste blijven. En dan moet ik ‘m nog een keer halen. Dat is de ultieme uitdaging.” 

De medaille van Voets is de eerste medaille voor Nederland op deze Wereldruiterspelen. Later vanavond rijdt Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. de ring in voor Grade II (Voornamelijk rolstoel gebruikers met zeer slechte romp functie, maar met een licht beperkte arm functie). Om 22.06 komt Frank Hosmar voor Nederland aan start in Grade V (sporters met problemen in één of twee ledematen en slechtzienden) met zijn Alphaville N.O.P..