CD Projekt Red kondigt release data aan voor Gwent en Thronebreaker

Terwijl we allemaal wachten op meer nieuws over Cyberpunk 2077, zou je bijna vergeten dat ontwikkelaar CD Projekt Red ook nog met een paar andere projecten bezig is. In tegenstelling tot de eerder genoemde game, komen Gwent en Thronebreaker nog wel dit jaar.

Gwent: The Witcher Card Game is al een lange tijd beschikbaar in zijn beta-fase, maar zal 23 oktober officieel in volledige staat uitkomen voor pc. De versies voor PlayStation 4 en Xbox One volgen op 4 december. Nog voordat deze volledige release komt, heeft CD Projekt Red nog een grote update gepland voor spelers die in de beta spelen: Homecoming. Deze update geeft de game een grote visuele overhaul en nieuwe mechanics, welke besproken worden in een developer diary hieronder.

Die andere game, Thronebreaker: The Witcher Tales, is in feite de singleplayer campaign van Gwent: The Witcher Card Game. Althans, zo begon de ontwikkeling van de game, maar Thronebreaker is inmiddels geëvolueerd naar een standalone 30 uur-durende singleplayer RPG. De kaarten in deze RPG zijn exclusief voor Thronebreaker, hoewel enkele kaarten wel de overstap zullen maken naar de multiplayergame. Ook Thronebreaker komt 23 oktober naar pc, de consoleversies komen wederom anderhalve maand later.