Man aangehouden na mishandeling politieagent

Na een melding van een brand is op het Binnenhof in Sprundel maandagavond rond 23.30 uur een inwoner van deze straat aangehouden omdat hij de openbare orde verstoorde en bovendien een agent had mishandeld.

Aan het Binnenhof was een brand gemeld aan een poort van een woning. Agenten kwamen ter plaatse om de situatie in ogenschouw te nemen. Zij werden op agressieve wijze te woord gestaan door een inwoner van de straat. Die vertelde de agenten op niet mis te verstane wijze dat hij de daders van de brandstichting zelf wel zou aanpakken.

De agenten probeerden hem tot rede te brengen, maar de man was hier niet vatbaar voor. Op een gegeven moment ontstond zelfs een handgemeen tussen hem en de agenten. Een van de agenten werd door de man op de grond gegooid en raakte gewond. Hierop hebben de politiemensen assistentie gevraagd van andere collega’s die in de buurt waren.

De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij dinsdag verder gehoord over de feiten die hem ten laste zijn gelegd. De betrokken agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Er is een aangifte gedaan van brandstichting en de politie zal de brandstichting ook onderzoeken. Medewerkers van het team Forensische Opsporing gaan technisch onderzoek doen.