NFL-speler beëindigt loopbaan halverwege wedstrijd, teamgenoten woest

American footballspeler Vontae Davis is er helemaal klaar mee en hangt zijn helm aan de wilgen. Dat deed de 30-jarige cornerback van de Buffalo Bills wel op een wat ongelukkig moment: tijdens de rust van het duel tussen de Bills en de Los Angeles Chargers zondagavond.

Davis begon de wedstrijd gewoon, maar halverwege stonden de Bills al met 28-6 achter. Hij kwam vervolgens niet meer terug op het veld voor de tweede helft, naar later bleek omdat hij zijn carrière per direct beëindigde: hij had zich omgekleed en was er vandoor gegaan, het stadion uit.

"Hij trok zichzelf terug en vertelde me dat hij klaar was", aldus coach Sean McDermott na afloop van de wedstrijd, die de Chargers met 31-20 wonnen. Linebacker Lorenzo Alexander was geenszins gelukkig over het vertrek van Davis, wat hij zelf ook pas na de rust ontdekte.

"Ik heb dit nog nooit gezien, nooit gehoord en nooit meegemaakt, op welk niveau dan ook. Ik heb niks te zeggen over Vontae, laat ik hem maar wat meer respect geven dan hij ons vandaag gegeven heeft door er vandoor te gaan tijdens een wedstrijd", reageerde Alexander.

Davis kwam later nog met een statement, waaruit duidelijk werd dat hij er inderdaad per direct mee stopte. "Het is voor mij en mijn familie belangrijker om nu ik nog gezond ben te stoppen, dan om door te blijven vechten en misschien te laat weg te stappen", schrijft Davis na 10 NFL-seizoenen.