'Pedo' klaagt Musk aan

Elon Musk wordt dan uiteindelijk toch nog aangeklaagd door de man die hij pedofiel noemde. De Britse duiker Vernon Unsworth, die leiding gaf aan de redding van de twaalf Thaise voetballertjes uit een ondergelopen grot, werd toendertijd door Musk voor pedo uitgemaakt. Unsworth heeft er even over nagedacht en heeft besloten dat hij toch pissig is.

De aangifte van smaad tegen de briljante uitvinder is gedaan in Californië en volgens CNN ook nog eens in London, voor de zekerheid. De Brit, die met zijn 23-jaar jongere vriendin in Thailand samenwoont, eist het astronomische bedrag van 73.000 dollar, aangezien hij door de beschuldigingen van Musk 'wereldwijde imagoschade' heeft geleden.

Toen de voetballertjes vastzaten in de grot wilde Musk met een nutteloze onderzeeboot de kindjes redden, maar Unsworth vond dat Musk die onderzeeboot maar 'ergens moest steken waar de zon nooit schijnt'. Aangezien de in Zuid-Afrika geboren ondernemer, nota bene eigenaar van de Boring Company, die opmerking serieus niet op prijs stelde, noemde hij de 63-jarige Brit in al zijn onmacht maar 'pedo guy'.

Later excuseerde Musk zich voor zijn uitspraak, maar vond hij het wel vreemd dat hij nog niet aangeklaagd werd door Unsworth. "Er zal dus wel een kern van waarheid inzitten", aldus de Tesla-baas. "Waarom gaat hij anders als 40-jarige blanke man naar Thailand om een 12-jarige bruid te trouwen."

Nagelstyliste Woranan Ratrawiphukkun, sinds zeven jaar de partner van Unsworth, is het oneens met de excentrieke miljardair. Zij pareerde de uitlatingen van Musk keihard door te stellen dat haar vriend 'een goede man' is.