FOK! Wat een weer: zonnig

Bonjour!  

Het westen- en noordwesten moesten de afgelopen dag nog even wachten op de zon, maar uiteindelijk brak die ook daar goed door. In een groot deel van het land was het echter al vanaf de start van de dag zonnig en warmde het goed op. Uiteindelijk lagen de kwikstanden tussen de 22 en 28 graden vandaag. Het bleef wel overal droog.

Vanmorgen moet die grijsheid eerst even oplossen en dan komen we uiteindelijk uit op een fraaie dag. Op veel plaatsen schijnt de zon een groot deel van de dag, en pas later verwacht ik wat bewolking in het westen. Het blijft opnieuw droog, maar er staat wel een pittige wind uit het zuidwesten. Om precies te zijn kracht 4 tot 7. Uiteraard de meeste wind langs de kust. De maxima liggen hoog, namelijk tussen de 22 en 29 graden. Zeker in het binnenland dus opnieuw een warme dag.

Een koufront ligt op de loer en passeert ons waarschijnlijk donderdag. Morgen ben ik hier echter ook, dus dan is de situatie minder onzeker.

Voor komende zondag wordt er zelfs een storm berekend. Dit is natuurlijk nog heel ver weg, maar iets om in de gaten te houden. Weet ik morgen ook vast meer over, het is goed mogelijk dat die dan ineens van de kaarten is verdwenen.

Fijne avond en tot morgen!  

Zonkracht  

Nederland

Zonsondergang in Purmerend (Foto: spylacopa_68)
Zonsondergang boven Purmerend. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!