Promes verliest weer, Strootman belangrijk met assist

Kevin Strootman en Quincy Promes maakten allebei een late overstap in de transferperiode en hun beginweken verlopen met wisselend succes. Beide Oranje-internationals zochten hun heil elders en werden bij hun clubs binnengehaald als grote versterkingen. Strootman toog naar Olympique Marseille in Frankrijk en Promes beproeft zijn geluk nu in Spanje, waar Sevilla zijn nieuwe broodheer is.

Daar moest de vleugelspeler zondag net als voor de interlandbreak genoegen nemen met een reserverol en hij zag zijn ploeg al na drie minuten op achterstand komen. Jorge Molina stak Ángel Rodríguez op fraaie wijze weg achter de laatste linie van Sevilla, waarna de spits oog in oog met doelman Tomáš Vaclík koelbloedig afrondde.

Getafe hield de ruimtes achterin klein en bleek op de counter voortdurend een plaag voor de thuisploeg. De 0-2 kwam zeven minuten voor rust van de voet van opnieuw Ángel Rodríguez: hij strafte gestuntel in de defensie van Sevilla hard af. Promes kreeg twintig minuten de tijd om iets aan die achterstand te doen, maar hij kon zijn stempel niet drukken voor de huidige nummer elf van LaLiga.

Uitslagen LaLiga zondag
Leganes - Villarreal 0-1
Espanyol - Levante 1-0
Valladolid - Alaves 0-1
Sevilla - Getafe 0-2

Strootman had met een assist juist wel een aandeel in de riante 4-0 zege van zijn club Marseille. Hij gaf de voorzet bij de 3-0 van Florian Thauvin, die ook de eerste treffer al had aangetekend. Het mooiste duel van de avond kwam echter van Dimitri Payet. Zonder nadenken volleerde hij een afvallende bal over de doelman heen en zijn wereldgoal gaat in sneltreinvaart over het internet. Mitroglou maakte in de slotfase ook nog een vierde treffer voor l'Om, wat plaats twee heeft veroverd in de Ligue 1.

Uitslagen Ligue 1 zondag
Nantes - Reims 0-0
Girondins de Bordeaux - Nimes 3-3
Olympique Marseille - Guingamp 4-0