Uitslag FC Utrecht - FC Emmen

FC Emmen heeft de tweede competitiezege van dit seizoen te pakken. De promovendus profiteerde na rust van een overtalsituatie tegen FC Utrecht.

Sleutelmoment in de wedstrijd was de rode kaart die Urby Emanuelson in de slotfase van de eerste helft kreeg. De oud-international werd door scheidsrechter Kevin Blom van het veld gestuurd na een forse overtreding op Glenn Bijl. Utrecht stond toen nog op voorsprong door een doelpunt van Sander van de Streek in de dertiende minuut.

Met een man meer durfde FC Emmen na de pauze wat meer uit z'n schulp te kruipen. Luciano Slagveer bracht de stand op gelijke hoogte met een afstandsschot, maar in de laatste twintig minuten leek Utrecht ondanks de ondertalsituatie toch dichter bij een tweede goal te komen. Kjell Scherpen, de keeper van Emmen, voorkwam echter dat Oussama Tannane en Timo Letschert tot scoren kwamen.

Twaalf minuten voor tijd viel de winnende treffer juist aan de andere kant. Bijl joeg de bal fraai in de kruising, waardoor Emmen voor de tweede keer dit seizoen drie punten pakt. Met zeven punten uit vijf duels staat de ploeg van coach Dick Lukkien op een keurige achtste plaats. FC Utrecht is veertiende met vijf uit vijf.

Urby Emanuelson wordt door scheidsrechter Blom weggestuurd. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)
Urby Emanuelson wordt door scheidsrechter Blom weggestuurd. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)

FC Utrecht

1 - 2

FC Emmen

 13' v.d.Streek    51' Slagveer
 78' Bijl
 
 Gele kaart: Makienok, (FC Utrecht), Chacon,Niemeijer, Klok,Slagveer, (FC Emmen)
 Rode kaart: Emanuelson (45) (FC Utrecht),
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 16.720
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
ensen
Klaiber
Letschert
Janssen
Guwara
v.Overeem
Gavory
Gustafson (Kerk/62)
Emanuelson
Tannane (Venema/80)
v.d.Streek (Makienok/42)
  Scherpen
Klok
Bakker
Veendorp
Cavlan
Bijl
Chacon
Ben Moussa (Arias/80)
Bannink (Slagveer/40)
Niemeijer (Bos/70)
Pedersen