Verstappen: 'Herlings verdient kampioenschap'

Max Verstappen is van mening dat niemand anders dan Jeffrey Herlings de wereldtitel in de MXGP verdient. De F1-coureur zei dit in gesprek met Motorsport.com in Signapore. Dit weekend wordt de 24-jarige crosser vrijwel zeker gekroond tot wereldkampioen.

"Ik heb het niet echt gevolgd, maar weet dat er veel overwinningen waren en dat is altijd goed.” Van de tot nu toe 17 verreden GP's heeft Herlings er 15 gewonnen. Verstappen is er dan ook van overtuigd dat we de vierde editie van de Assense MXGP kunnen afsluiten met een Nederlands kampioenschapsfeest. “Als je ziet hoe vaak hij wint, dan is er ook maar eentje die het verdient om kampioen te worden. Het gaat hem ook zeker lukken.” 

Gevraagd of alleenheerser Herlings de titel Sportman van het Jaar moet krijgen, reageert Verstappen: “Dat denk ik wel! Maar hij moet eerst natuurlijk nog wel genomineerd worden. Ik hoop voor hem dat dat gebeurt.” Allard Kalff, race-commentator bij F1, liet eerder al weten de verkiezing niet meer serieus te nemen als de coureur uit Oploo niet op zijn minst genomineerd wordt: "Ik vind dat hij in ieder geval genomineerd moet worden. Die hele verkiezing is een gotspe als dat niet gebeurt.’’