World of Johan Cruyff: FIFA 19 rating van Cruyff te laag

De World of Johan Cruyff, een stichting opgericht om het nalatenschap van Johan Cruyff te bewaken en koesteren, heeft zich uitgelaten over de rating die Johan Cruyff heeft gekregen in de nieuwe voetbalgame, FIFA 19.

In FIFA 19 worden enkele 'Icons' toegevoegd voor gebruik in de FIFA Ultimate Team-mode. Deze Icons behoren tot de beste en meest zeldzame spelers in de game, en zijn gebaseerd op voetballegendes van het verleden. Iedere Icon-speler krijgt drie versies: een versie van de speler in het begin van zijn carrière, een versie van de speler in het einde van zijn carrière, en een versie van de speler in topvorm. Die laatste, en dus de beste versie, zou te laag zijn. Met een algemene rating van 94 komt Johan Cruyff gelijk te staan met andere spelers die tot de beste van hun generatie hoorden, zoals Ronaldinho en Cristiano Ronaldo.

Waar de World of Johan Cruyff echter over valt is dat andere spelers een hogere rating blijken te hebben. Legendes zoals Diego Maradona en Pelé hebben een rating van respectievelijk 97 en 98 gekregen, enkele punten hoger dan Cruyff dus. "Johan zou dichter bij hen moeten zitten", aldus de directrice van World of Johan Cruyff. Ondanks dat de organisatie heeft geprobeerd het FIFA-team te sturen met behulp van een divisie met onder andere oud-spelers Wim Jonk en Jordi Cruijff, heeft dit blijkbaar niet het gewenste resultaat gebracht. "Maar ja, op de rating hebben wij geen invloed.", treurde de directrice van World of Johan Cruyff.