NES-games en NES-controllers voor Nintendo Switch Online

Nintendo heeft vannacht bekend gemaakt dat de NES een revival gaat krijgen door Nintendo Switch Online. Naast verschillende NES-games zijn er ook draadloze NES-controllers onthuld die alleen te bestellen zijn als je lid bent van de online service.

Vanaf de release kun je twintig NES-games spelen, waaronder Super Mario Bros. 3, The Legend of Zelda, het nieuw aangekondigde Pro Wrestling dat voor het eerst sinds de release in 1987 verkrijgbaar is, en Ice Hockey. Daarnaast worden er regelmatig meer games toegevoegd.

Wil je de NES-ervaring nog verder laten gaan, dan zijn er de draadloze Nintendo Entertainment System-controllers. Alleen leden van Nintendo Switch Online kunnen deze controllers kopen. Deze remake van de originele NES-controller wordt geleverd in een pakket van twee en kost € 59,99. Je kunt de controller opladen door hem vast te maken aan een Nintendo Switch-systeem dat in de houder zit. Leden kunnen deze NES-controllers vanaf 19 september alvast bestellen.

Met Nintendo Switch Online krijgen leden toegang tot online spelen, een opslagcloud waarin ze spelgegevens van ondersteunde games kunnen opslaan, een selectie NES-games van NES – Nintendo Switch Online, die ook online gespeeld kunnen worden, speciale aanbiedingen en een smartphone-app als ondersteuning voor online gamesessies.

Naast Splatoon 2 zullen meer games met de app ondersteuning krijgen om te voicechatten, waaronder Mario Kart 8 Deluxe, ARMS en Mario Tennis Aces. Nintendo Switch-bezitters worden niet automatisch lid wanneer de service op 19 september van start gaat, dus ze zullen een individueel of familielidmaatschap moeten aanschaffen om in ondersteunde games online te kunnen blijven spelen. Een jaarabonnement kot 19,99 euro, een abonnement voor drie maanden is er voor 7,99 euro en een maandabonnement is er voor 3,99 euro. Een familielidmaatschap kost 34,99 euro.

Op de servicepagina van Nintend Switch Online is nog meer informatie te vinden.