Dani Alves: "Kritiek heeft Neymar volwassener gemaakt"

Neymar heeft het afgelopen WK veel kritiek te verduren gekregen, maar hij lijkt sterker te zijn teruggekomen van zijn zomervakantie.

De sterspeler en sinds kort ook aanvoerder van de nationale ploeg van Brazilië kon zijn ploeg in de kwartfinale niet langs België leiden en diens theatraal gedrag wekte ook veel irritatie op. Dani Alves is veel bezig met zijn veelbesproken teamgenoot van Paris Saint-Germain, zegt de routinier tegenover Globo Esporte.

“Ik heb veel gesprekken gevoerd met Neymar. Ik denk dat hij meer ervaren is en meer bewust is van zichzelf dan voorheen. De kritiek op zijn persoon heeft volwassenheid gecreëerd en het heeft zijn gedrag veranderd. Je stopt met een verwend nest te zijn om een man te worden”, zegt de Braziliaanse rechtsback over de veranderingen bij Neymar.


“Wanneer je een man begint te worden, denk je meer na over beslissingen en je houding ten opzichte van anderen”, stelt de veteraan van PSG vast. “Ik zeg altijd: ‘Wanneer iemand slecht spreekt, verdienen ze het niet om gehoord te worden.’ Als twee mensen met elkaar praten, is dat prima. Maar als veel mensen praten, is er iets mis.”

“Het is tijd om onszelf opnieuw uit te vinden. Sommige dingen gebeuren in je leven om volwassenheid te creëren, om het bewustzijn te verhogen dat je als professional moet verbeteren. Wanneer dingen niet perfect lopen, dan moet je nou eenmaal een stap voorwaarts maken”, besluit de 107-voudig international over zijn teamgenoot. Neymar scoorde in vier competitieduels vier keer en blonk deze week ook voor de nationale ploeg uit met 1 goal en drie assists tegen El Salvador.