Trump noemt duizenden orkaandoden hoax van Democraten, 'wij waren geweldig'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft weer eens van zich doen spreken. Uit een recent onderzoek door onafhankelijke wetenschappers bleek dat orkaan Maria vorig jaar voor bijna drieduizend doden heeft gezorgd in Puerto Rico, maar volgens Trump is dat een leugen van de Democraten.

"Er zijn geen drieduizend doden gevallen door de orkanen op Puerto Rico", gooide Trump op de presidentiële Twitter, wijzend op orkanen Maria en Irma. Volgens de president was het dodental nog vrij laag toen hij, geruime tijd na de orkaan, een bezoekje bracht aan het eiland.

"Veel later kwamen ze ineens met enorme dodentallen. Dat is gedaan door de Democraten om mij er zo slecht mogelijk uit te laten zien, terwijl ik miljarden dollars binnenhaalde voor Puerto Rico", beweert Trump, die zegt dat elke dode na de orkaan meegeteld werd in het onderzoek.

Dat klopt niet helemaal, hoewel niet alleen doden werden geteld die tijdens de orkaan vielen: ook mensen die als gevolg van de orkaan overleden, bijvoorbeeld door verwondingen of de uitermate slechte bevoorrading en maanden zonder stroom en fatsoenlijk water.

Eerder liet Trump nog weten dat de door zijn regering op touw gezette hulp na orkaan Maria, waar zeer veel kritiek op was, van grote klasse was. Sterker nog, Trump zou er 'een 10' voor hebben gekregen! "Het was een ongelooflijk succes, we deden het geweldig!", aldus de grote baas.