'Vrouw koopt nepbuik en beschuldigt ex van verkrachting'

'Wat heb ik nou weer aan m'n fiets hangen?', zal ene Mark Weekes wellicht gedacht hebben. Zijn ex-vriendin Jessica Nordquist, met wie hij drie maanden een relatie had, was zwanger!

Althans, dat beweerde de lieftallige Jessica, wijzend op haar buik. Dat bleek echter een nepbuik te zien, die ze had gekocht om haar verhaal kracht bij te zetten: Mark zou haar hebben verkracht, met de zwangerschap als gevolg.

De twee hadden elkaar op het werk bij een reclamebureau leren kennen, maar de relatie hield niet lang stand. Na de breuk kreeg de man allerlei gewelddadige en leugenachtige berichten toegestuurd van zijn ex, net als hun collega's, ze kwam immers flink aandacht tekort.

Ook de beschuldiging van verkrachting kwam er nog eens bij, waarna de politie een onderzoek startte. Dat kwam al snel terecht bij de vrouw, van wie de telefoon en tablet in beslag werden genomen. Onder meer de duidelijke zoekopdracht 'nepbaby's' werd daar gevonden.

Tegenover de rechter heeft de vrouw vooralsnog ontkend haar ex gestalkt te hebben. Ook zegt ze niks te maken te hebben met het verspreiden van lasterlijke berichten. 

Never stick your dick in crazy, zullen we maar zeggen.