Identiteitspapieren en kajak vermiste Kamphuis gevonden

Tussen de spullen die gisteren door een visser in een fjord in het noorden van Noorwegen werden gevonden, zitten ook de id-papieren van de vermiste Arjen Kamphuis. De 47-jarige Amsterdammer is sinds 20 augustus vermist. Dat meldt AT5. 

Dat meldt het Noorse TV2. De spullen dreven in zee tussen Fauske en Rognan. Volgens lokale vissers zijn er sterkte stromingen vanuit Rognan. Als Kamphuis in zee is gevallen, zou het kunnen dat hij door de stroming is meegenomen, aldus de Noorse tv-zender.

Kamphuis is niet meer gezien nadat hij op 20 augustus uitcheckte bij zijn hotel. Twee dagen later zou hij weer terug zijn van vakantie. Volgens een vriendin is het goed mogelijk dat hij die dag in de buurt is gaan hiken. Hij had dit vaker in die omgeving gedaan.

De politie, die ondersteund wordt door Nederlandse agenten, zegt nu aanwijzingen te hebben dat hij op de dag van de vermissing met de trein van Bodø naar Rognan is gereisd. Dat is een reis van ruim tachtig kilometer. Eerder deze week kwamen er al 25 tips binnen na een Noorse tv-uitzending. Er zouden geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. Wel is er een speciale eenheid op de vermissing gezet.

Update 17:42 uur
Ook de kajak van de sinds twee weken vermiste Arjen Kamphuis is gevonden in Noorwegen. De vondst werd gedaan in dezelfde omgeving als waar vermoedelijk zijn id-papieren gevonden werden. Dat meldt AT5. 

Dat melden verschillende media vanmiddag. Eerder vandaag werden vermoedelijk papieren gevonden van de ervaren hiker. Dat meldde het Noorse TV2. De spullen dreven in zee tussen Fauske en Rognan. Volgens lokale vissers zijn er sterkte stromingen vanuit Rognan. Als Kamphuis in zee is gevallen, zou het kunnen dat hij door de stroming is meegenomen, aldus de Noorse tv-zender.

Arjen Kamphuis (Foto: Politie.nl)
Arjen Kamphuis (Foto: Politie.nl)