Apple kondigt iPhone XS en XS Max aan

Apple heeft vandaag de iPhone XS en iPhone XS Max aangekondigd. De 5,8-inch iPhone XS en 6,5-inch iPhone XS Max hebben een Super Retina-display, een sneller en beter dual-camerasysteem met nieuwe foto- en videofeatures, snellere Face ID, breder stereogeluid en de toestellen introduceren dual-sim voor iPhone.

De 5,8-inch en 6,5-inch Super Retina-displays zijn gemaakt in een speciaal ontwikkelde OLED-uitvoering en bieden ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10. De krasbestendigheid is verbeterd en door de glazen achterkant gaat draadloos opladen sneller. De spat- en waterbestendigheid van iPhone XS en iPhone XS Max is getest op een score van IP68, dat wil zeggen maximaal 30 minuten tot een diepte van 2 meter.

Ook iPhone Xs biedt weer innovaties op fotografiegebied. Er is geavanceerde dieptesegmentering met behulp van de nieuwe chip, Smart HDR voor het nemen van gedetailleerde foto’s met een hoog dynamisch bereik, geavanceerde bokeh-kwaliteit in portretfoto’s en een dynamische scherptediepte die de gebruiker achteraf kan aanpassen in de Foto’s-app.

Dual-sim is later door een software-update beschikbaar. Hiermee kun je bereikbaar zijn op twee telefoonnummers, bijvoorbeeld werk en prive of een dataplan in het buitenland en je eigen Nederlands nummer. Dit gebeurt door middel van een nanosim en digitale eSim.

iPhone XS en iPhone XS Max zijn verkrijgbaar in een spacegrijze, zilverkleurige en de nieuwe goudkleurige uitvoering met een capaciteit van 64 GB, 256 GB en 512 GB. De prijzen beginnen bij respectievelijk €1159 en €1259. iPhone XS en iPhone XS Max bestellen kan vanaf vrijdag 14 september, de levering zal vanaf vrijdag 21 september zijn.