Gasly kijkt uit naar mooie gevechten met Verstappen

Pierre Gasly rijdt in het nieuwe seizoen voor Red Bull en wordt daarmee teamgenoot van Max Verstappen. In het nieuwe seizoen zullen zij dus veel onderlinge duels gaan uitvechten, iets waar de Fransman naar uitkijkt. Dat liet hij tijdens een evenement van Scuderia Toro Rosso-sponsor Casio in Singapore weten.

"De relatie tussen ons is op dit moment fantastisch", aldus Gasly. "We hebben heel veel respect voor elkaar en kennen elkaar al sinds 2010. Dat jaar reden we tegen elkaar in de karting. We hebben vele gevechten met elkaar gevoerd. Soms liep dat goed af en soms slecht, maar dat hoort allemaal bij het racen. Het belangrijkste is dat we veel respect voor elkaar hebben. We zijn allebei heel competitief, wat voor een positieve sfeer zal zorgen in het team."

Bovendien heeft Gasly veel waardering voor Verstappen. "Max is een van de meest getalenteerde jongens op de grid en ik ben blij dat ik naast iemand kan rijden die zo snel is. Als coureur wil je het altijd tegen de besten kunnen opnemen", aldus de Franse coureur, die halverwege 2017 instapte in de koningsklasse van de autosport. Aanvankelijk zou hij Daniil Kvyat enkele races vervangen, maar hij bleef tot het einde van het seizoen zitten.

"Het wordt pas mijn tweede jaar in de Formule 1, dus ik zal ook nog wat meer ervaring moeten opdoen. Dat zal ik zo snel mogelijk proberen te doen", liet Gasly optekenen. "Maar zolang we wat er op de baan en naast de baan gebeurt gescheiden houden, zal de onderlinge band goed blijven."