Modric woest na veegpartij in Spanje

Luka Modric heeft geen goed woord over voor het spel van de Kroatische nationale ploeg, die dinsdag een pak slaag kreeg van Spanje (6-0).

De aanvoerder stelde na afloop in de Kroatische media dat 'iedereen voor zichzelf speelde'. "Tegen een ploeg als Spanje is dat dodelijk. Het was heel slecht. De eerste twintig minuten waren goed, maar daarna leken we al op te zijn. Het is het begin van het seizoen en we zijn daardoor niet in onze beste vorm, maar het is onaanvaardbaar dat we onze reputatie op het spel zetten."

Spanje nam in Elche na 24 minuten de leiding en vanaf dat moment ging het snel. Bij rust stond het al 3-0 en ook in de tweede helft was La Roja driemaal trefzeker. Een zeer verrassende uitslag, aangezien Kroatië op het WK nog de finale haalde. "Als we een wedstrijd niet zo aanpakken als we op het WK deden, dan hebben we het heel moeilijk. Vooral tegen de toplanden", aldus Modric.

Ook bondscoach Zlatko Dalic wist niet wat hij meemaakte. "Het was alsof we het veld na twintig minuten hadden verlaten. We kwamen niet in de duels, speelden niet agressief en niets lukte. De felicitaties zijn voor Spanje en wij moeten hiervan leren. We kwamen er niet aan te pas en waren een schim van onszelf. Het is duidelijk dat we een probleem hebben."