'GutiŤrrez kan zaterdag debuteren bij PSV'

Fans van PSV hoeven niet lang meer te wachten op het debuut van zomeraanwinst Erick Gutièrrez. Mogelijk maakt hij zaterdag al zijn opwachting bij de Eindhovenaren.

De Mexicaanse middenvelder werd tegelijk met het bereiken van de Champions League aangekondigd en inmiddels is hij volgens het Eindhovens Dagblad dinsdag gearriveerd op De Herdgang. Daar traint hij vanaf donderdag mee bij zijn nieuwe werkgever, waardoor een plek in de wedstrijdselectie voor het duel met ADO Den Haag tot de mogelijkheden behoort.

Gutiérrez sloot zich op twaalfjarige leeftijd aan bij de jeugdopleiding van Pachuca en bij die club groeide hij met Hirving Lozano uit tot boezemvrienden. Waar Lozano vorig jaar zomer al naar PSV trok, moest Gutiérrez nog een jaar wachten. De 23-jarige linkspoot maakte in 2013 zijn debuut in de hoofdmacht van de club en was tot 170 wedstrijden en kwam daarin tot 23 doelpunten en 26 assists. Nu maakt hij voor zo'n zes miljoen euro de oversteek naar de Eredivisie.

"Een topdeal. Wat mooi dat zo'n speler hier komt voetballen", stelde meesterscout Piet de Visser vorige week in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Gutiérrez is een technische linkspoot, een begenadigd talent. Bij Mexico Onder-17 en Mexico Onder-19 liet hij al regelmatig zien de top te kunnen halen. Hij beweegt goed en is altijd aanspeelbaar.”

Het enige wat een debuut nog in de weg staat is zijn werkvergunning. Dit hoopt PSV zo snel mogelijk te regelen nu hij vrijaf kreeg van de Mexicaanse bond. De wedstrijd tegen de Verenigde Staten mag hij laten schieten om in zijn thuisland nog wat stempels op te halen. Daarna begint zijn avontuur bij PSV echt en wellicht laat hij tegen ADO voor het eerst zien waarom sterspeler Hirving Lozano zo enthousiast is over zijn komst.