Moto2-coureur Fenati zet punt achter motorsportcarrière

Het is over en uit voor Romano Fenati. Nadat hij zondag voor thuispubliek tijdens de Grand Prix van San Marino een levensgevaarlijke stunt uithaalde, zet de jonge Italiaan nu een voorlopige punt achter zijn carrière in de motorsport.

Hij werd maandag al ontslagen door zijn huidige team en ook zijn toekomstige werkgever zette een streep door zijn contract: de 22-jarige racer is het middelpunt van een hoop controverse na zijn actie op concurrent Stefano Manzi. Dinsdagochtend liet Fenati weten voor onbepaalde tijd te stoppen met racen. Nu wordt duidelijk dat dit toch geen geheel vrijwillige keuze was. Dinsdagmiddag werd namelijk bekend dat de Italiaanse motorsportfederatie (FMI) per direct de racelicentie van de Moto2-coureur heeft ingetrokken. Toch rept de racer met geen woord over deze ban.

Onrechtvaardigheid
In gesprek met het Italiaanse La Repubblica zegt Fenati niet meer actief te willen zijn in een sport waarin zoveel 'onrechtvaardigheid' getoleerd wordt: "Het is altijd mijn doel geweest om op het circuit te zegevieren, maar er is zoveel onrechtvaardigheid in de sport dat het niet langer mijn sport is." De coureur vindt het onterecht dat Manzi niet (genoeg) is aangepakt: "Ik kan je de rubbersporen van Manzi's band op mijn pak laten zien. (...) Stefano Manzi heeft me afgelopen weekend echter drie keer proberen aan te vallen, met alle risico's van dien. Hij had me om kunnen brengen met zijn acties, maar niemand lijkt zich om mij of mijn pijn te bekommeren." 

En dus is het tijd om zich af te keren van zijn voorheen geliefde sport: "Ik ga nu een tijdje in de ijzerwarenwinkel van mijn opa werken, samen met mijn moeder. Het is beter om sport vaarwel te zeggen."