Räikkönen keert terug naar Sauber, Leclerc naar Ferrari

Kimi Räikkönen verlaat Ferrari aan het einde van het huidige Formule 1-seizoen dan toch, maar de Fin is nog geenszins klaar met de sport: hij heeft ietwat verrassend een contract voor twee jaar getekend bij Sauber, dat hem in 2001 vanuit de Formule Renault rechtstreeks naar de F1 haalde.

De 38-jarige Räikkönen is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Ferrari, waarmee hij tijdens een eerder verblijf in 2007 zijn enige wereldtitel won. Frederic Vasseur, teambaas van Sauber, is uiteraard blij met de komst van de Fin: "Met zijn talent en enorme ervaring zal hij van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van de auto en de groei van het team als geheel."

Räikkönen's zitje bij Ferrari heeft ook al een nieuwe eigenaar en die is wat minder verrassend: Charles Leclerc maakt de omgekeerde move. De onlangs overleden Sergio Marchionne zag de Monegask al graag naar Ferrari komen en die wens komt nu alsnog uit. Leclerc maakte zeer veel indruk in de Formule 2 en dit jaar doet hij het als debutant in de Formule 1 ook bijzonder goed met de vrij matige Sauber.