Moto2-coureur Fenati ontslagen na achterlijke actie San Marino GP

In navolging van zijn two race ban is Moto2-coureur Romano Fenati per direct ontslagen door zijn huidige team Marinelli Snipers. Fenati zorgde zondag tijdens de San Marino GP voor levensgevaarlijke taferelen toen hij op hoge snelheid plotseling in de voorrem kneep van de eveneens Italiaanse Stefano Manzi. 

De motorsportwereld sprak er schande van: de achterlijke actie van de 22-jarige coureur afgelopen zondag voor thuispubliek. Het leverde Fenati dan ook een zwarte vlag voor 'onverantwoord rijgedrag' en een schorsing voor twee races op. Daarbovenop kan de racer nu zijn huidige contract vaarwel zeggen. Het Marinelli Snipers team laat in een officiële verklaring weten de samenwerking met de Italiaan per direct te beëindigen wegens 'onsportief, gevaarlijk en schadelijk gedrag dat het leven van een andere coureur in gevaar bracht'. De ploeg sluit af met een excuus aan alle fans van het kampioenschap.

Excuus
Ook Fenati kwam met een excuus uitvlucht waarin hij aangeeft dat hij 'helaas' wat impulsief is: "Ik heb een afschuwelijk gebaar gemaakt en me niet als een man gedragen. (...) Nu is er een vreselijk beeld van mij en de sport ontstaan. Zo ben ik niet. Iedereen die mij kent, weet dat ook. Ik ben altijd een nette coureur geweest. (...) Het is helaas waar dat ik een impulsief karakter heb, maar ik wilde hem [Manzi] zeker geen pijn doen." De coureur concludeert dat het weer eens tijd is voor een gezond stukje zelfreflectie: "Ik wil gewoon aan iedereen mijn excuses aanbieden. Ik heb nu de tijd om in de spiegel te kijken en om mijn hoofd leeg te maken.”

Toekomst
Bizar genoeg zou Fenati in 2019 de garage delen met landgenoot Manzi bij Forward Racing. Ook dat team heeft de overeenkomst linea recta richting de prullenbak gegooid. Wat de toekomst voor het Italiaanse heethoofd brengt moeten we afwachten.

Eerder is Fenati negatief in het nieuws gekomen nadat hij in 2015 Niklas Ajo schopte om vervolgens dienst motor bij een proefstart uit te zetten. Ook is de jonge rijder 2016 mid-seizoen uit het Sky Racing Team by VR46 gezet wegens wangedrag. Vind jij dat Fenati nog een kans verdiend?