FC Twente verliest ongeslagen status tegen TOP Oss

FC Twente heeft zaterdagavond de eerste nederlaag geleden in de Keuken Kampioen Divisie. TOP Oss was in Enschede met 1-2 te sterk.

FC Twente was het seizoen begonnen met zeges op Sparta Rotterdam en Roda JC en tegen Helmond Sport werd met 2-2 gelijkgespeeld. TOP Oss had gewonnen van MVV en Jong PSV en op eigen veld verloren van Cambuur Leeuwarden.

Al na een kwartier spelen kwamen de bezoekers op voorsprong in de Grolsch Veste. Na een snelle aanval over links gaf Ragnar Oratmangoen de bal op Bryan Smeets, die het leer in de kruising schoot: 0-1. Zeven minuten later was het ook al 0-2. Smeets legde de bal af aan Huseyin Dogan, die in de korte hoek raak schoot.

Nog binnen het half uur deed FC Twente wat terug en na een voorzet van Ulrich Bapoh van links schoot Aitor Cantalapiedra raak: 1-2. De thuisploeg drukte door en Tom Boere kreeg een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging naast. Tim Hölscher schoot op de paal.

In de tweede helft nam het aantal kansen flinken af. Tien minuten voor tijd kreeg Oss een uitstekende mogelijkheid op de 1-3, maar deze was niet besteed aan Huseyin Dogan. Na een voorzet van Dean Van der Sluys kon hij vrij inkoppen, maar zijn timing klopte niet. Ondanks een slotoffensief slaagde FC Twente er niet in om de gelijkmaker te forceren en dus verloor de ploeg van Marino Pusic voor het eerst dit seizoen.

Uitslagen Keuken Kampioen Divisie zaterdag
Roda JC - N.E.C. Nijmegen 2-3
FC Twente - TOP Oss 1-2