Bendsneyder tekent tweejarig contract bij NTS RW Racing GP

Bo Bendsneyder blijft de komende twee seizoenen actief in de Moto2-klasse. De Rotterdammer tekende vrijdagmiddag in Misano voor het eveneens Nederlandse NTS RW Racing GP. Hiermee komen Neerlands enige wegrace-GP-coureur en Neerlands enige GP-team tezamen voor een 'voor Nederlandse motorsport uniek project', aldus NTS-teammanager Jarno Janssen.

De toekomst van de 19-jarige racer was onzeker nadat begin augustus duidelijk werd dat hij zijn huidige zitje bij het Franse Tech3 Racing team na een moeizaam seizoen moest verlaten. Diezelfde maand tekende Bendsneyder al een intentieverklaring bij de Drentse ploeg maar het budget om hem aan te trekken ontbrak. Mede door donaties en inzet van fans door middel van een crowdfundingactie is de coureur ook in 2019 en 2020 in de middenklasse van het wegracekampioenschap te bewonderen.

Over zijn overeenkomst met het team van Roelof Waninge kan Bendsneyder kort zijn: “Dit is een geweldig moment (...) Ik kijk ernaar uit voor de eerste keer op de NTS-machine te stappen en aan de slag te gaan voor komend seizoen.” De Rotterdammer is 'veel mensen dank verschuldigd voor deze kans' en sluit af 'met een speciaal woord van dank aan de familie Waninge, Jarno Janssen en alle partners die dit mogelijk gemaakt hebben.'

Eigenaar van de oranje ploeg Waninge laat weten 'trots' te zijn op de komst van een jong Nederlands talent als Bo. Teammanager Janssen voegt toe: “We zijn er nog niet maar ondanks dit hebben we toch besloten om de knoop door te hakken zodat we samen verder kunnen werken aan onze gezamenlijke toekomstplannen."

Het is nog onduidelijk wie de teamgenoot van de Rotterdammer wordt. Momenteel rijden de Amerikaanse Joe Roberts en de Zuid-Afrikaanse Steven Odendaal in dienst van de oranje vlag. Zij staan respectievelijk 26e en 28e in het kampioenschap.