Pech voor PSV: Romero weer geblesseerd

PSV heeft nog maar weinig plezier gehad van winteraankoop Maximiliano Romero. Nu ligt de Argentijnse spits er weer uit met een blessure.

Het management van de Argentijnse aanvaller heeft tegenover het Eindhovens Dagblad bevestigd dat hij waarschijnlijk een week of twee nodig heeft om weer bij de selectie van trainer Mark van Bommel te kunnen aanhaken. De negentienjarige aankoop van de Eindhovenaren is nog altijd niet fit, nadat hij al sinds zijn komst in januari kwakkelt met blessureleed.

Vrijdag ontbreekt de spits in de wedstrijdselectie van Jong PSV, dat op bezoek gaat bij Jong FC Utrecht. Vorige week speelde hij nog wel 45 minuten mee in het duel met Helmond Sport (1-1). De belangenbehartigers laten tegenover het regionale dagblad weten dat Romero nog een aantal weken nodig heeft om volledig wedstrijd fit te worden. Zodoende blijft zijn inbreng bij de hoofdmacht van PSV voorlopig beperkt tot een invalbeurt van tien minuten tegen FC Utrecht (4-0).

Romero is voor circa twaalf miljoen euro overgenomen van Vélez Sarsfield, maar veel plezier heeft PSV nog niet aan hem kunnen beleven. In januari van dit jaar sloot hij aan bij de selectie van toenmalig trainer Phillip Cocu. Door blessureleed kwam hij vorig seizoen niet meer in actie en ook dit seizoen komt hij nauwelijks aan spelen toe. De afgelopen week heeft Romero bij zowel PSV als Jong PSV niet met de groep mee kunnen trainen.

De beloftevolle spits had lange tijd last van een bovenbeenblessure en hierdoor was hij maandenlang moeilijk belastbaar. Hij heeft tijdens zijn herstel meerdere terugslagen gehad. Vorige maand kreeg Romero opnieuw te maken met klachten, al is het onduidelijk of deze verband houden met zijn eerdere blessure. Door de nieuwe privacywet mogen clubs geen details meer geven over de ernst van blessures van spelers.