Passanten grijpen in bij mishandeling

Volgens andere getuigen, die zelf het slachtoffer te hulp schoten, zaten meerdere bestuurders woensdagavond in hun auto te kijken hoe een 56-jarige man uit Eindhoven op de Anthony Fokkerweg werd mishandeld.

Het slachtoffer fietste rond 20.50 uur over de Marathonloop, toen op het dubbele fietspad twee scooters tegemoet kwamen. Ze reden breed naast elkaar en de fietser kon geen kant op. Op het laatste moment ging één van de twee scooters dan alsnog aan de kant en ze passeerden elkaar. Kort daarna zag het slachtoffer dat hij door de twee scooters, met daarop totaal drie jonge mannen, werd ingehaald. Hij werd bedreigd en uiteindelijk, over de kruising met de Boschdijk, op de Anthony Fokkerweg klem gereden. Hij kreeg flink klappen en trappen, viel op de grond en kreeg nog wat trappen te verduren. Hij werd onder andere tegen zijn hoofd geschopt en verloor even het bewustzijn. Door moedig ingrijpen van twee getuigen, die zagen wat er gebeurde, gingen de belagers er vandoor.

Ziekenhuis
Deze hulpvaardige passanten bekommerden zich om het slachtoffer en ze brachten hem naar het ziekenhuis. Het slachtoffer hield er flinke pijnklachten aan zijn hoofd aan over. In het ziekenhuis werd hij onderzocht en behandeld. Daarna begeleidden de getuigen hem naar huis. De man deed aangifte.

Volgens de mannen die het slachtoffer hielpen waren er meerdere bestuurders die door het open raampje van hun auto zaten te kijken wat er gebeurde. Wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen zich capabel voelt om op zo’n moment in te grijpen. Deze getuigen kunnen echter wel een rol spelen bij het vinden van de daders.

Drie mannen op twee scooters
Het gaat om drie jonge mannen, die worden geschat op 20 a 22 jaar. Ze zaten samen op twee scooters; een witte en een blauwe. Het gebeurde op de Anthony Fokkerweg, tussen de Boschdijk en de Verzetsheldenlaan. Toen ze weg vluchtten, reden ze terug in de richting van de Marathonloop. Kwam je hier gisteravond langs en heb je wat gezien, of heb je andere informatie die de politie kan helpen om deze idioten te vinden, bel dan met de recherche het politieteam Eindhoven-Zuid via het landelijk politienummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.