Nadal na monsterpartij tegen Thiem naar halve finales US Open

Tennisser Rafael Nadal staat in de halve finales van de US Open. De Spaanse nummer één van de wereld en titelverdediger moest daarvoor wel af zien te rekenen met de Oostenrijker Dominic Thiem (9) en die uitdaging mocht enige naam hebben: het werd een bijna vijf uur durende thriller.

Thiem won op Grand Slam-toernooien nog nooit een set van Nadal, maar dat zette hij gelijk even recht: de Oostenrijker gunde zijn opponent in set één geen enkele game en gaf zelfs maar zeven punten weg. Toch herstelde Nadal zich rap: met breaks aan het einde van set twee trok hij de stand gelijk, in set drie werd hij gebroken, maar sloeg hij daarna met een dubbele break van Thiem's service alsnog toe.

Vooral vanaf de vierde set werd het werkelijk een fenomenaal duel, vol schitterende punten en lepe balletjes. Thiem plaatste een vroege break, maar Nadal maakte dat ongedaan en kwam op 4-4, waarna de Oostenrijker in de tiebreak toch sterker was. Ook de vijfde set ging naar een tiebreak, nadat Thiem nog drie breakpoints op 5-5 weg wist te spelen. Diep in de nacht - het was inmiddels twee uur geweest - won Nadal de tiebreak en dus de wedstrijd: 0-6, 6-4, 7-5, 6-7 (4), 7-6 (5).