NEC schaart zich achter Twente en Sparta in interlanddiscussie

In navolging van FC Twente en Sparta Rotterdam heeft nu ook NEC haar zorgen geuit over het afwerken van een speelronde tijdens de interlandperiode.

De beide degradanten lieten weten fel tegen te zijn omdat zij internationals af moeten staan en dus met een mindere selectie moeten aantreden in de Keuken Kampioen Divisie. Ze eisen verandering en de Nijmegenaren scharen zich in de persoon van technisch directeur Remco Oversier achter de protesterende clubs, die voorlopig geen gehoor vinden bij de KNVB.

Oversier is daar erg verbaasd over en uit zijn ongenoegen in gesprek met De Gelderlander. “Nu gaat commercie boven een eerlijke competitie. Er wordt continu geroepen in Nederland dat het voetbal bovenaan staat. Maar we hebben het afgelopen jaar in de interlandperiodes ervaren dat het niet zo is", legt hij uit. "Dit gaat de competitie beïnvloeden, of je het nu wilt of niet. Dat moet je nooit toelaten. We zijn de ezel die zich voor de tweede keer stoot aan dezelfde steen. Ongelooflijk."

De KNVB meldde dinsdag dat de de voetbalbond zich simpelweg houdt aan de afspraken die zijn gemaakt met de clubs. "Uit een stemming bleek dat 14 van de 16 clubs voorstander waren van reguliere speelrondes tijdens interlandperiodes. Daardoor kon de KNVB de wens van clubs en supporters handhaven om de competitie later te beginnen en minder wedstrijden op maandag te spelen. Dat we in die interlandperiodes dan wel de beste spelers selecteren, was daarbij ook bekend.", aldus directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma.

FC Twente, Sparta Rotterdam en Roda JC hebben daar overigens geen stem in gehad, daar ze toen nog actief waren in de Eredivisie. Doelman Joël Drommel besloot dinsdag af te zien van zijn plek als derde doelman bij Jong Oranje om te spelen voor Twente, maar de KNVB heeft de sluitpost een tijdelijk speelverbod opgelegd, met de redenering dat de reglementen van de FIFA voorschrijven dat spelers verplicht zijn gehoor te geven aan een oproep voor een vertegenwoordigend elftal.