Verdachte Delftse liquidatie op Nationale opsporingslijst geplaatst

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag 4 september aandacht aan de liquidatie van Karel Pronk. De 60-jarige Pronk werd op 7 augustus doodgeschoten in Delft. In de uitzending werd de mogelijke schutter getoond .

Karel Pronk ging op dinsdagochtend 7 augustus wat drinken met een vriendin. Daarvoor gingen zij naar het Delftse koffiehuis Het Kalf. Toen zij net na 11.30 uur weer vertrokken en bij Pronks motor aankwamen, liep een man met getrokken vuurwapen op Pronk af. De trekker werd meerdere keren overgehaald. De schutter vertrok en liet zijn slachtoffer zwaargewond achter. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten overleed Pronk ter plaatse. 

De politie is nu op zoek naar Errol Victor Michel Janssen, ook wel bekend als Mick van der Laan. De Hells Angel-member is voor het laatst gezien in Delft op 7 augustus 2018. De politie sluit niet uit dat hij zich in het buitenland schuilhoudt en zich in de omgeving van andere Hells Angel-members bevindt.

Hij heeft een zeer opvallend voorkomen, voornamelijk gekenmerkt door tatoeages in zijn gezicht. Op zijn linkerwang staat de geboorte- en sterfdatum van zijn overleden vrouw. Deze wordt omgeven door meerdere tribal-vormige tatoeages. Zijn nek, armen, borst en rug zijn volledig voorzien van tatoeages.

De foto’s zijn mogelijk gedateerd en wellicht beschikt Janssen over nieuwere tatoeages in zijn gezicht.

Verdachte Delftse liquidatie op Nationale opsporingslijst geplaatst (Foto: Politie.nl)
Verdachte Delftse liquidatie op Nationale opsporingslijst geplaatst (Foto: Politie.nl)