Paaldansen op kleuterschool, directrice ontslagen

In het Chinese Shenzhen heeft de directrice van een kleuterschool het veld moeten ruimen: het leek haar wel een tof idee om bij de opening van het nieuwe schooljaar, vol kinderen van 3-6 jaar en hun ouders, een paaldansact in te huren.

Journalist Michael Standaert klaagde op Twitter over het gebeuren en gaf aan dat de directrice een telefoontje van zijn vrouw snel beëindigde. "Internationale en goede oefening", zo kreeg mevrouw Standaert te horen, alvorens de telefoon werd opgehangen.

Op social media ging men natuurlijk los: ouders vonden het allemaal niet kunnen en zeiden dat mensen hun kinderen niet naar zo'n school zouden moeten sturen. "Kinderen moeten kennis opdoen, maar niet teveel kennis!", aldus een andere ouder.

"Paaldansen is van nature sexy en flirterig en is daarom voor de ogen van volwassenen, niet voor die van jonge kinderen", schreef iemand op social media over het paaldansen - een in de sportwereld alsmaar meer geaccepteerde sport, maar dat geheel terzijde.

Ook de lokale autoriteiten op het gebeid van onderwijs raakten op de hoogte van de situatie en liet snel weten dat dit niet de bedoeling is. De directrice, die aangaf dat ze de sfeer voor de ouders wilde verhoren, is op 'aanraden' van de autoriteiten de laan uitgestuurd, maar reageerde nog wel.

"Ik wilde dat de kinderen wisten van het bestaan van dit type dans. Dat is alles. Ik wil de ouders om vergiffenis vragen en hen beloven dat het nooit de bedoeling was om hen dit soort dansen te leren", zo viel te lezen in een door haar naar buiten gebracht statement.