Verstappen niet eens met tijdstraf voor contact met Bottas

Max Verstappen vindt de tijdstraf van vijf seconden voor de verdedigende actie op Mercedes-coureur Valtteri Bottas tijdens de GP van Italië onterecht. Door de straf zakte Verstappen naar de vijfde plaats in de uitslag.

In de slotfase van de race probeerde Bottas in de strijd voor de derde plaats de Nederlander in te halen. De Red Bull-coureur stuurde echter naar links waardoor beide wagens met elkaar in contact kwamen en de Fin rechtdoor moest bij de chicane. Van de wedstrijdleiding kreeg Verstappen vervolgens een tijdstraf van vijf seconden en twee strafpunten op zijn racelicentie.

Tijdens de race liet Verstappen al zijn ongenoegen weten over de straf maar ook na de race was hij niet van mening veranderd. ''Die straf is natuurlijk een domper.'', aldus Verstappen bij RTL. ''De hele race liep veel beter dan verwacht voor ons. Het is echt positief dat ik uiteindelijk als derde de eindstreep passeerde, maar die straf is dan enorm jammer. De auto deed het echt heel goed in de race.''Volgens Verstappen had hij Bottas voldoende ruimte gegeven: ''Ik vind echt dat ik hem veel ruimte had gegeven, meer dan één wagenbreedte. Het ging prima, maar vervolgens raakten we elkaar met de wielen. Ik heb geen idee waarom ze mij dan een straf van vijf seconden geven.''