We Are Here kraakt pand aan de Leidsegracht

De ongedocumenteerden van de We Are Here groep hebben zondagmiddag een grachtenpand aan de Leidsegracht in Amsterdam gekraakt. Het gaat om de vrouwengroep van het vluchtelingencollectief. Dat meldt AT5 op haar website. 

'Het pand stond al geruime tijd leeg, en is vandaag weer in gebruik genomen door de groep vrouwen, uit pure noodzaak om te kunnen overleven in de Amsterdamse samenleving', schrijft We Are Here.

Halsema
De vrouwen zeggen te hopen dat ze goed contact zullen hebben met de buren. 'Maar in het bijzonder met Femke Halsema, de eerste vrouwelijke burgemeester van de stad. We willen haar dan ook graag uitnodigen om op korte termijn op de koffie te komen, voor een verdere kennismaking en een gesprek over de positie van gedocumenteerde én ongedocumenteerde vrouwen in de stad.'

Halsema gaat binnenkort verhuizen naar de ambtswoning aan de Herengracht, op enkele honderden meters van het gekraakte pand aan de Leidsegracht.

We Are Here heeft in de buurt ook een brief verspreid en zegt te wachten op de invulling van de 24-uursopvang in de stad. Een plan waar verantwoordelijk wethouder Rutger Groot Wassink momenteel aan werkt. 'We zijn hierover verheugd, maar weten nog niet wanneer het gaat gebeuren', schrijft de groep. De politie is vanmiddag langs geweest bij het pand. Zij kunnen pas iets doen zodra de eigenaar aangifte heeft gedaan.