Sony: 'Geen cross-play want wij zijn de beste'

Sony haalde zich een tijdje geleden de woede van veel spelers op de nek door gedoe met Fortnite-accounts. Wanneer een Fortnite-account één keer gebruikt is op een PlayStation 4, dan is dit account op andere platforms geblokkeerd. 

Dit leidde ook tot ophef over Sony's algemene positie over cross-play met andere platforms. Bethesda noemde al de mogelijkheid om Elder Scrolls: Legends niet uit te brengen op PlayStation 4, Microsoft en Nintendo maken samen reclame dat cross-play mogelijk is tussen Nintendo Switch en Xbox One en PlayStation Amerika CEO Shawn Layden was ervan overtuigd dat ze een oplossing konden vinden die positief zou worden ontvangen door de community.

Blijkbaar is die oplossing arrogantie. Volgens Independent heeft CEO Kenichiro Yoshida tijdens de IFA Technology Show in Berlijn gezegd dat hij PlayStation 4 de beste ervaring vindt voor gamers en dat die ervaring niet aangetast moet worden. Yoshida: 'Onze manier van denken is altijd dat PlayStation de beste manier is om te spelen. Fortnite samen met PlayStation 4 is de beste ervaring voor gebruikers. Dat is ons geloof. We baseren onze keuze op de beste gebruikerservaring, zo denken we over cross-platform´

Hoe het weigeren van cross-platform en het gijzelen van Fortnite-accounts de ervaring verbeterd is ons niet duidelijk. Yoshia benadrukt wel dat er cross-platform mogelijk is met pc voor sommige games, maar daar gaat de discussie natuurlijk niet over. 

PlayStation 4 Pro 500 Miljoen Limited Edition