3x3-basketballers Amsterdam komen net tekort voor stunt

De 3x3-basketballers van Amsterdam Inoxdeals hebben tijdens de 3x3 World Tour in Debrecen weer een uitstekende indruk gemaakt. Na de finaleplek in het Japanse Utsunomiya werden in Hongarije de halve finales bereikt.

Jesper Jobse, Dimeo van der Horst, Aron Roijé en Sjoerd van Vilsteren begonnen het toernooi met zeges op het Servische Kragujevac (22-14) en het Tsjechische Humpolec (22-9), waarna nog meer Serviërs stonden te wachten voor het Nederlandse kwartet.

Na een indrukwekkende comeback in de slotfase van de kwartfinale werd Ralja Intergalactic met 21-17 opzij geschoven. In de halve finale wachtte een schier onmogelijke opgave: de Serviërs van Novi Sad Al-Wahda zijn op het moment veruit 's werelds beste team.

De ploeg won al twintig wedstrijden op rij, maar toch kon Amsterdam een stroeve start grotendeels goedmaken. Het kwartet sloot zelfs weer aan en bracht het verschil terug tot twee punten, maar op het beslissende moment sloeg Novi Sad onder leiding van Dusan Bulut toch toe: 15-21.

Novi Sad won het toernooi uiteindelijk ook, hun vierde toernooizege in vier toernooien, door Riga met 21-10 te verslaan. Net als het eveneens Servische Liman is Novi Sad al zeker van deelname aan de World Tour-finale in Beijing, Amsterdam staat er voorlopig ook zeer rooskleurig voor.

Novi Sad - Amsterdam (Bron: YouTube)