Slachtoffers Amsterdam CS zwaargewond

De politie heeft even na 12.00 uur schoten gelost bij een steekincident op het Centraal Station. Verschillende hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om hulp te verlenen. Er zijn drie gewonden, waaronder de verdachte. Dat meldt AT5 op haar website. 

Het incident vond plaats in de westtunnel van het station. Getuigen spreken van een uit de hand gelopen ruzie, die vervolgens uitliep op een steekpartij. De politie heeft vervolgens geschoten om de verdachte te stoppen. Volgens de politie zijn twee gewonden overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en ook overgebracht naar het ziekenhuis, aldus de politie.

Een woordvoerder van de politie kan nog niet vertellen wat het motief van de verdachte is. Het station zit deels op slot. Spoor 4 en 5 is afgesloten en het gehele tramverkeer op het Stationplein ligt stil. Het treinverkeer komt langzaam weer op gang.

Update 18:05 uur
De twee slachtoffers die vanmiddag werden neergestoken op Centraal Station zijn daarbij zwaargewond geraakt. Zij liggen in het ziekenhuis. Dat meldt AT5. 

Een rugtas die de verdachte bij zich had is door een specialist van de Explosieven Veiligheid onderzocht. Daaruit bleek dat er geen gevaarlijke spullen in de tas zaten.

Chaos
Het Centraal Station werd na het incident voor een groot deel op slot gezet. Inmiddels is het station weer open. Desondanks roept de Nederlandse Spoorwegen (NS) reizigers op om het station te mijden, omdat er bij de afhandeling van het steekincident chaos is ontstaan.