Robben: "Leeftijd speelt voor mij geen rol"

Arjen Robben was afgelopen vrijdag gefrustreerd dat hij op de bank begon in de eerste competitiewedstrijd van Bayern München tegen TSG 1899 Hoffenheim.

De 34-jarige vleugelaanvaller maakte pas in de tweede helft zijn opwachting, toen hij de geblesseerde Kingsley Coman verving, en bepaalde in de blessuretijd de eindstand uiteindelijk op 3-1. Na afloop sprak hij met trainer Niko Kovac.

"Na de wedstrijd hem ik hem eerlijk verteld dat ik teleurgesteld was. Maar ik respecteer wel de beslissing", vertelt Robben in gesprek met BILD. "Trainer van Bayern zijn is de moeilijkste baan die er bestaat en hij doet het tot nu toe geweldig. We kunnen alleen succesvol zijn als iedereen zijn bijdrage levert."

In de afgelopen periode is er veel gesproken over grote veranderingen bij Bayern München. Robben werd begin dit jaar 34 en Franck Ribéry is al 35. "Verandering? Dat woord kan ik niet meer horen. Leeftijd speelt voor mij geen rol. Ik sluit me aan bij de woorden van Uli Hoeness en Kovac: 'Er zijn alleen goede en slechte spelers, geen oude en jonge spelers. Ik heb die ambitie altijd, dat krijg je er bij mij niet uit."

Robben, wiens contract volgend jaar zomer afloopt, is begonnen aan zijn tiende seizoen in Beieren. "Ik heb tijdens de voorbereiding elke training tot de laatste minuut meegedaan. Ik voel me fit en ben klaar om dit seizoen een belangrijke rol te gaan spelen."