PSV bereikt akkoord met Gutiérrez

PSV gaat zich versterken met Érick Gutiérrez. De Eindhovenaren hebben een akkoord bereikt met CF Pachuca over de middenvelder.

PSV heeft ook een persoonlijk akkoord bereikt met de 23-jarige middenvelder, zo bevestigt technisch manager John de Jong via de officiële clubkanalen. Gutiérrez wordt nog medisch gekeurd en als hij deze keuring met succes doorstaat tekent hij een contract voor vijf jaar. 

De regerend landskampioen was al lange tijd bezig met de komst van de negenvoudig Mexicaans international. Hij leek in eerste instatie echter onhaalbaar en een eerste bod van PSV werd door Pachuca als beledigend ervaren. Nadat PSV zich woensdagavond tegen koste van BATE Borisov wist te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League werd er alsnog een akkoord bereikt. 

Gutiérrez sloot zich op twaalfjarige leeftijd aan bij de jeugdopleiding van Pachuca en bij die club groeide hij met Hirving Lozano uit tot boezemvrienden. Waar Lozano vorig jaar zomer al naar PSV trok, moest Gutiérrez nog een jaar wachten. De 23-jarige linkspoot maakte in 2013 zijn debuut in de hoofdmacht van de club en was tot 170 wedstrijden en kwam daarin tot 23 doelpunten en 26 assists.