Mazraoui wijst Oranje af en kiest voor Marokko

Noussair Mazraoui kiest voor een interlandcarrière bij Marokko en wijst daarmee het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman af.

Koeman sprak onlangs samen met technisch directeur van de KNVB Nico-Jan Hoogma met de verdediger van Ajax en de bondscoach liet weten dat Mazraoui een 'serieuze optie voor de rechtsbackpositie' was. Mazraoui heeft besloten in te gaan op de uitnodiging van de Marokkaanse bondscoach Hervé Renard en kan in de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Malawi op 7 september debuteren.

"Meneer Koeman heeft een voortreffelijk verhaal verteld en presenteerde het plan dat hij voor mij had. Dat maakte indruk en ik ben ook echt vereerd dat hij deze moeite voor mij heeft gedaan", vertelt Mazraoui aan De Telegraaf. "Ik respecteer meneer Koeman ook ontzettend. Als iemand, die als speler zelf zo’n ongelooflijke carrière in het Nederlands elftal heeft gehad en die ook als coach veel voor het Nederlandse voetbal betekent je vraagt wordt het héél moeilijk. En ik wilde ook graag van hem horen hoe hij mijn toekomst zag. Dat is de reden dat we vorige week in Zeist om de tafel zijn gegaan."

De twintigjarige verdediger behoorde tot de voorselectie van Marokko voor het WK, maar viel uiteindelijk af. Hij speelde nog geen A-interlands, maar kwam wel tot drie wedstrijden voor Marokko Onder-20. "Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land. De mensen die mij kennen weten dat ik een trotse Hollander ben en een trotse Marokkaan."

"Ik ben hier geboren en opgegroeid. Ik heb de afgelopen week ook een heleboel keer een beeld gevormd van hoe het zou zijn om in het Oranje-shirt in een vol stadion te spelen. En geloof me, dat zag er mooi uit. Spelen in Oranje met teamgenoten van Ajax. Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet."

Noussair Mazaroui kiest voor Marokko. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)
Noussair Mazaroui kiest voor Marokko. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)