Turn-based strategy kanjer Into the Breach naar Switch

Into the Breach, de roguelike turn-based strategygame van FTL-ontwikkelaar Subset Games, is per ommegaande beschikbaar voor de Switch in de eShop van Nintendo. De aankondiging kwam min of meer als een verrassing tijdens de laatste Nindies Showcase.

De retro-looks van Into the Breach kunnen in eerste instantie mogelijk een afschrikwekkende werking hebben op mensen die zoekende zijn naar moderne titels, maar wie daar doorheen kan kijken wacht zich een sublieme, uiterst verslavende TBS/TBT-titel van hetzelfde kaliber als de veelgeprezen voorganger FTL: Faster than Light.

Into the Breach maakt gebruik van een 'grid-based tactical system' zoals veel andere isometrische games als X-COM ook hebben. Jij moet met drie mechs voorkomen dat buitenaardse schepsels genaamd 'Vek' de aarde slopen. Levels zijn relatief kort en het is belangrijk dat je de collaterale schade tot een minimum beperkt: behalve het vernietigen van de Vek heb je vaak extra objectives zoals het beschermen van specifieke gebouwen. Bekijk de aankondigingstrailer voor Switch hieronder.