Transfervrije Velthuizen bereikt overeenstemming met AZ

Piet Velthuizen vervolgt zijn loopbaan bij AZ. De transfervrije doelman bereikte dinsdag een overeenkomst met AZ over een eenjarig contract.

Door de blessure van Rody de Boer was AZ op zoek naar een extra doelman en Velthuizen was beschikbaar aangezien hij transfervrij was na zijn vertrek bij Omonia Nicosia eind december vorig jaar. AZ wordt de vijfde werkgever van de enkelvoudig international, nadat hij eerder voor Vitesse, Hércules en Hapoel Haifa speelde.

"Dit is een mooie stap", vertelt Velthuizen op de officiële website van AZ. "Een mooie club en ik heb een warm gevoel. John belde me op en vroeg of ik de rol van tweede keeper wilde invullen. Ik heb goede ervaringen met de trainer en voor mij was het dus een één-tweetje."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts zegt dat AZ, na de blessure van De Boer, op zoek was naar 'iemand met ervaring'. "Gelukkig was Piet beschikbaar. Hij heeft een goede indruk achtergelaten op de training en zodoende hebben wij hem een verbintenis aangeboden voor de rest van het seizoen."