NBA-legende Ginobili stopt er na 16 jaar mee

Basketballer Manu Ginobili stopt ermee. De Argentijnse veteraan, 41 jaren oud, heeft via Twitter laten weten dat hij komend seizoen niet meer in actie zal komen. Ginobili speelde zijn gehele NBA-carrière, zestien seizoenen, bij de San Antonio Spurs.

"Met een grote diversiteit aan gevoelens maak ik vandaag mijn afscheid van het basketbal bekend", schreef Ginobili. "Het is een fabelachtige reis geweest, veel grootser dan mijn stoutste dromen." De Spurs beantwoordden zijn bericht met een video als bedankje.

Ginobili was de afgelopen tijd nog gewoon aan het trainen bij de Spurs, die hoopten dat hij nog een jaar door wilde gaan. De ploeg gaf hem wel alle tijd om tot een beslissing te komen en die is er nu, met nog één jaar te gaan in zijn contract. Met de Spurs haalde Ginobili in vijftien van zijn zestien seizoenen de play-offs, wat in 2003, 2005, 2007 en 2014 de NBA-titel opleverde.

In 2004 kwam, in elk geval internationaal, het absolute hoogtepunt: onder zijn leiding versloeg de Argentijnse ploeg het Amerikaanse Dream Team in de halve finales van de Olympische Spelen in Athene, waarna Argentinië ook Italië klopte en het goud pakte. Vier jaar later won Argentinië brons op de Spelen in Beijing.

Argentinië klopt het Dream Team (Bron: YouTube)