'Strootman in tranen op weg naar Olympique Marseille'

Kevin Strootman verbindt zich maandag hoogstwaarschijnlijk aan Olympique Marseille en het vertrek bij AS Roma gaat hem niet in de koude kleren zitten.

De international van het Nederlands elftal weet dat zijn club overeenstemming heeft bereikt over een transfersom van minimaal 25 miljoen euro en is teleurgesteld dat de club hem laat gaan. Volgens Corriere dello Sport volgt hij AS Roma niet meer op sociale media en La Gazzetta dello Sport meldt net als enkele andere Italiaanse media dat hij het trainingscomplex zondag in tranen heeft verlaten.

De onlangs vader geworden Strootman had het niet verwacht dat er opeens geen prominente rol meer voor hem was bij i Giallorossi, nadat hij vorig seizoen nog een steunpilaar was. Sinds 2013 is Strootman al in dienst van de club, die hem ook steunde tijdens lange herstelperiodes door meerdere blessures aan zijn knie. De 28-jarige middenvelder kwam tot 131 duels voor de club, waarin hij dertien keer scoorde en twintig doelpunten voorbereidde voor een teamgenoot. Hij stapte vijf jaar geleden over van PSV, wat destijds 17,5 miljoen euro voor hem toucheerde.

In juni gaf Strootman nog aan gelukkig te zijn bij de halve finalist van de Champions League. James Pallotta, eigenaar van AS Roma, heeft echter bevestigd dat de oud-Spartaan op weg is naar Frankrijk en is niet van plan om een opvolger te halen. "Waarom zouden we dat doen", vraagt hij zich af. De club haalde de afgelopen maanden vaak de headlines door het aantrekken van nieuwe spelers. Voor de positie van Strootman werd de duurste zomeraanwinst gehaald: Steven Nzonzi.