Hond na elf dagen in Duitse Alpen teruggevonden

Even wat goed nieuws, zo tussen alle ellende op de wereld door: de 8-jarige hond Barry is terecht. Barry was namelijk kwijt en dat duurde beste lang: op 12 augustus liep het dier weg bij zijn baasje, met wie hij in de Duitse Alpen rond Berchtesgaden en Königssee aan het wandelen was.

Barry ging er dus vandoor en kon niet meer gevonden worden. Mensen van het lokale natuurpark werden ingeschakeld om te zoeken nadat wandelaars en bewoners geblaf van de hond hoorden. Na enkele dagen werd het geblaf steeds zwakker, maar van Barry verder nog geen enkel spoor.

Donderdag pakte men er een warmtecamera bij en gingen de reddingswerkers nog eens op pad, diep het park in. Ze hoorden Barry niet meer blaffen, maar ineens zagen ze op het scherm een kleine plek, die snel achter de bosjes verdween. "Ik wist zeker dat het de hond was", aldus redder Tilman Piepenbrink.

Nu wist men waar er precies gezocht moest worden en dat leverde na elf dagen eindelijk succes op: Barry werd gespot op een steile grashelling. Na een operatie van vijf uur kon men met flink wat klimwerk via de rotsen bij de apathische hond komen. "Hij reageerde totaal nergens op en leek niet eens door te hebben dat ik er was", zegt redder Fritz Eder.

De hond was inmiddels graatmager en werd naar de dierenarts gebracht. Na een uitgebreide controle bleek dat Barry wel even stevig aan moest sterken, maar dat hij verder gewoon in orde was.