'Oud-bokser helpt vliegtuigkaping voorkomen'

Echt succesvol was de boksloopbaan van de 46-jarige Frans-Marokkaanse bokser Tarik Sahibeddine niet, internationaal gezien dan, hoewel het binnen Frankrijk prima ging: hij vocht 23 professionele gevechten en won er twaalf, wat hem twee Franse titels opleverde.

Naar verluidt heeft Sahibeddine echter een ander, vrij belangrijk gevecht in elk geval wél gewonnen: de oud-bokser heeft helpen voorkomen dat een vlucht van München naar Parijs gekaapt werd, zo melden Franse media. Volgens journalist Arnaud Romera probeerde een passagier de vlucht van Lufthansa over te nemen en de piloten te dwingen van route te veranderen, onder meer door zich uitermate agressief te gedragen.

Sahibeddine had weinig zin in vertraging en de man had net even de verkeerde vlucht uitgekozen om te kapen: de voormalig bokser werkte hem tegen de grond en hield hem - vermoedelijk zonder grote problemen - in bedwang, zodat de piloten de vlucht richting vliegveld Charles de Gaulle gewoon konden voltooien. De kaper-in-spé werd in Parijs overhandigd aan de autoriteiten.