Muurschildering Anne Frank beklad

De kleurrijke muurschildering van Anne Frank die pas twee dagen geleden op een braakliggend terrein van de HvA aan de Wibautstraat te Amsterdam verscheen, is recent ondergeklad. Het kunstwerk is bespoten met een ander graffitiwerk, meldt AT5.

Op foto's is duidelijk te zien dat er dikke graffitiletters over de beeltenis van Anne Frank zijn geplaatst. Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor het vandalisme. Vermoedelijk is het in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurd.

Popart
Het schilderij was van de Duitser Philipp Scharbert, in de stijl van popartschilder Roy Lichtenstein. Scharbert was al langere tijd op zoek naar een plek voor zijn kunst toen hij dit gemaal op de hoek van de Wibautstraat en de Mauritskade zag. Saai en grijs, perfect voor een mooi schilderij. 

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het kunstwerk tot het einde van dit jaar te zien zou zijn. Het is overigens niet de eerste keer dat een kunstwerk rondom het beroemde Joodse meisje vernield wordt. In 2017 werd een muurschildering in Noord ook ondergeklad. Over het gigantische kunstwerk werd met witte verf een tekst geschreven: 'We can party. But... we have to be very quiet'.