Agente voor kankerslet uitschelden mag niet

Agenten voor kankerzonen trouwens ook niet. Dat ondervond een 23-jarige Tilburger die zaterdagmorgen werd aangehouden omdat hij agenten beledigde in een vol uitgaansgebied. “Kankerzonen, hoerenzonen en kankerslet” waren onder andere de woorden die hij naar hun hoofd  toe slingerde.

Zaterdagnacht om 00.45 surveilleerden enkele mannelijke en een vrouwelijk agent in het centrum van Tilburg. Ze draaiden een speciale horecadienst om er op toe te zien dat iedereen veilig en prettig kan uitgaan in het centrum. Op de Burgemeester Brokxlaan zagen ze een bekende man lopen. Eén van de agenten had een gebiedsontzegging in zijn zak voor deze Tilburger. Gebiedsontzeggingen worden uit naam van de burgemeester uitgereikt aan mensen die het uitgaansgebied onveilig maken of zich daar niet kunnen gedragen.

De man was in een eerdere situatie aangehouden in het centrum omdat hij betrokken was bij een incident. De agent sprak de man aan en reikte hem het verbod uit. De Tilburger reageerde agressief en liep kwaad weg. Terwijl hij weg liep hoorden de agenten, en iedereen in de omgeving, dat hij “kankerzonen” naar de agenten riep. Die voelden zich door die uitspraak erg beledigd en gingen over tot aanhouding. Tijdens die aanhouding bleef de man schelden op de agenten. Tegen een vrouwelijke agente riep hij “kankerslet”. De verdachte is onder hevig verzet naar het bureau gebracht.