Maher mag hopen op contract bij AZ

Adam Maher maakt een goede indruk bij AZ. De clubloze middenvelder mag deze zomer zijn conditie op peil houden in Alkmaar.

"Ik ben onder de indruk van Adam. Hij heeft andere kwaliteiten dan de middenvelders die we nu hebben. Adam is creatief en kan iemand voor de keeper zetten. Guus Til en Teun Koopmeiners zijn toch meer van het aanpakken. Ik heb hem er graag bij", zegt coach John van den Brom in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Maher speelde eerder al 94 wedstrijden voor AZ, dat hem vervolgens verkocht aan PSV. Daar kon hij de verwachtingen nooit helemaal waarmaken. Vorig seizoen droeg de 25-jarige speler na de winterstop het shirt van FC Twente. Nadat de Tukkers degradeerden uit de Eredivisie, kwam Maher op het trainingsveld van AZ uit.

Of de middenvelder zelf openstaat voor een terugkeer bij AZ, is echter de vraag. "Hij is daar puur om zijn conditie op peil te houden tot hij een nieuwe club gevonden heeft. Onze blik is in eerste instantie op het buitenland gericht", zei zijn zaakwaarnemer Sigi Lens vorige maand tegen Voetbal International.