'Jongedame raakt NASA-stage kwijt door tweets'

Gratis tip: als je toevallig een stageplek aangeboden krijgt bij NASA, ga dat dan niet op social media lopen verkondigen met allerlei vuige woorden erbij. Dat heeft ene Naomi H onlangs ondervonden, want zij is haar stageplek weer kwijt.

"IEDEREEN, BEK HOUDEN. IK HEB EEN STAGEPLEK BIJ NASA", schreeuwde de jongedame op Twitter. Ze kreeg daarop antwoord van ene Homer Hickam, die hét Amerikaanse woordje gebruikte wat ouders zeggen als hun kinderen fuck, shit of een ander stout woordje bezigen: "Language."

Daar was Naomi dan weer niet echt van onder de indruk, want ze antwoordde met een - nemen we voor het gemak even aan - onmogelijke opgave: "Zuig m'n lul en ballen, ik werk voor NASA." Hickam's antwoord was dan toch wat steviger: "En ik zit in de National Space Council die toezicht houdt op NASA." Oeps.

Hickam is namelijk iemand met een lange staat van dienst bij NASA, waar hij onder meer als ingenieur werkzaam is geweest. Ook schreef hij diverse boeken en was hij de inspiratiebron voor de film October Sky uit 1999. Uit een blog - net als de betreffende tweets inmiddels verwijderd - blijkt overigens dat Hickam de beroerdste nog niet is.

De beste man legt even uit dat hij na dit hele gedoe hoorde dat Naomi haar stageplek kwijt was, iets wat hij wat overdreven leek te vinden en waar hij zelf ook niks mee te maken had. Zijn punt was naar eigen zeggen vooral dat hij zelf geen probleem heeft met het door Naomi gebruikte 'fuck', maar dat NASA daar misschien wel problemen mee zou hebben.

Over en weer zijn inmiddels excuses aangeboden en Hickam zegt zijn best te doen om Naomi van een nieuwe stageplek te voorzien, omdat hij na een gesprek met haar van mening is dat ze absoluut een plek zou moeten hebben bij NASA.